Siemensin TIA Portal V15

Fokus sovelluksissa, digitalisaatiossa ja tehokkuudessa

TIA V15

TIA Portal V15 (Totally Integrated Automation Portal) sisältää uusia käytännöllisiä digitalisaatiotoimintoja, jotka lyhentävät suunnitteluaikaa. Tärkeimmät ominaisuudet ovat sovellusmahdollisuuksien laajennukset, digitalisaatiotarjoaman laajennukset sekä korkeampi suunnittelutehokkuus.

TIA Portal V15 -sovellusmahdollisuuksien laajennuksiin kuuluvat uusi multifunctional platform, taajuusmuuttaja-tuoteperheen laajennus, 2D- ja 4D-kinematiikan integrointi S7-1500-ohjaimiin sekä robottien liitettävyys ja ohjelmointi. Uusi multifunctional platform kuuluu Simatic S7-1500 -tuoteperheeseen. Tällä on mahdollista käyttää C/C++-sovelluksia S7-logiikassa. Sinamics S120 -taajuusmuuttajien integrointi mahdollistaa koko Siemens-taajuusmuuttajateknologian konfiguroinnin, käyttöönoton TIA Portal- ympäristössä.

Uusi ominaisuus on myös Sinamics G -sarjan opastettu turvasovellusten hyväksyntä dokumentointi. Teknologia-CPU’lla voidaan uutena ominaisuutena hallita 2D- ja 4D-kinematiikkaa, ohjelmointi, simulointi ja käyttöönotto, esimerkiksi erilaiset poimijat (roll pickers, Delta pickers). Robottitoiminnot ovat myös tuettuna V15 TIA Portalissa. Robottitoimittajilla Kuka ja Yaskawa on valmiit lohkot robottien ohjelmointiin TIA Portal -ympäristössä. Muut toimittajat kuten Denso ja Stäubli suunnittelevat julkaisevansa kirjastot pian. Näin ohjaus ja robotiikka lähestyvät toisiaan sekä TIA Portal luo yhteisen alustan robottien ohjelmointiin ja käyttöön.

TIA Portal V15 -digitalisaatiolaajennukset keskittyvät OPC UA -toiminnallisuuteen ja virtuaaliseen käyttöönottoon. Simatic S7-1500 -ohjainten OPC UA -ominaisuuksia on laajennettu. Tämä parantaa ja yksinkertaistaa standardointia koneiden välillä sekä tehtaan MES/SCADA/IT (Manufacturing Execution System/Supervisory Control and Data Acquisition) -tason kanssa. Tämä mahdollistaa myös teollisuusalakohtaisten standardien hyödyntämisen kuten OMAC PackML (Organization for Machine Automation and Control) tai Weihenstephan. Virtuaalinen käyttöönotto mahdollistaa automaatiosovelluksen testaamisen yhdessä mekaanisen mallin kanssa. Simatic S7-PLCSIM Advanved on virtuaalinen S7-1500-ohjain, jolla voidaan testata ja simuloida PLC-ohjelmistoja yhdessä mekaniikkamallien kanssa. Tämä mahdollistaa suunnittelu- sekä käyttöönottoajan lyhenemisen.

Suunnittelun tehostaminen ja standardointi keskittyy ryhmätyöskentelyyn ja koneiden ja laitteiden parempaan diagnostiikkaan. TIA Portal Multiuser Engineering tukee muutettujen objektien automaattista merkintää sekä offline-käyttöä. Yhdessä multiuser serverin laajennetun muutoshallinnan, kuten muutoshistorian ja käyttäjäkommentit, kanssa ryhmätyöskentely parantuu. Koneiden ja laitteiden diagnostiikka-ohjelmisto Simatic ProDiag tukee myös turvatekniikkaa sekä hälytysten kriteerianalyysiä. Yhdessä S7-Graph Control -näyttöobjektin kanssa sekvenssien visualisointi helpottuu ja operaattorit löytävät ongelmakohdat nopeammin

Julkaistu: 05.02.2018

Miksi ostaa PJC:ltä?

Hankintojen keskittäminen

Hankintojen keskittäminen säästää aikaa ja rahaa. Laaja tuotevalikoima mahdollistaa useiden eri valmistajien tuotteiden tilaamisen yhdellä tilauksella.

Tutustu tuotteisiin

Ammattitaito

Ammattitaitoinen ja ystävällinen henkilöstömme auttaa juuri Teitä tuotemyynnin lisäksi myös suuremmissa kokonaisuuksissa ja kokonaisprojekteissa.

Tutustu palveluihin

Nopea reagointi

Nopea ja joustava palvelu. Palvelemme paikanpäällä, verkossa sekä puhelimitse.

Ota yhteyttä

Etsitkö projektointipalvelua suunnittelusta käyttöönottoon?

Kun pelkät tuotteet eivät yksin riitä, vaan niiden lisäksi tarvitaan myös toteutusapua, autamme mielellämme.
Tutustu palveluihin