Werman langattomat ratkaisut

Werman langattomat ratkaisut

Onko sinulla kone tai työasema, johon ei ole näköyhteyttä? WERMAn langattomilla ratkaisuilla muutat olemassaolevasta valotornista langallisen käden käänteessä. KombiSIGN Reflect-lähetin on yksinkertaisen ratkaisu, jolla siirretään KombiSIGN-valotornin tilatieto, esimerkiksi valvomoon, langattomasti. Lähetin ja vastaanotin ovat helppo asentaa ja heti valmiina käyttöön.

 • seuraa koneita, jotka eivät ole näkyvissä
 • vähennä vasteaikoja ja estä seisokkeja
 • reagoi vikoihin tai tuotannon tarpeisiin välittömästi
 • seuraa koneita/alueita jotka eivät vielä ole verkossa

Reflect

KombiSIGN reflect - valotornista toiseen (868 tai 915 MHz)

Valvo koneita näkökentän ulkopuolella KombiSIGN reflectin avulla
WERMA Signaltechik tarjoaa mutkattoman ratkaisun koneiston langattomaan etävalvontaan. KombiSIGN reflect -tuotepaketti voidaan integroida olemassa oleviin valotorneihin, jotka jo ovat koneisiin asennettuina. 

Valotornin “peilaaminen”
KombiSIGN reflect “peilaa“ piilossa olevan koneen tilan näkökentässä olevaan valotorniin. Näin voit langattomasti valvoa kauempanakin olevia koneita ja reagoida vikatilanteisiin nopeasti. KombiSIGN reflectillä voi etävalvoa jopa koneita, jotka eivät ennen olleet verkkoon liitettäviä. KombiSIGN reflect sopii valotorneihin WERMA KombiSIGN 70 (IP 54) ja KombiSIGN 71 (IP 65).

Yksinkertainen plug & play -integraatio
KombiSIGN reflect -toimitukseen sisältyvät radiosignaalia lähettävä salve-elementti ja vastaanottava master-elementti. Elementit on synkronoitu keskenään ja ne ovat heti käyttövalmiita. Koneeseen sijoitettuun valotorniin lisätään KombiSIGN reflect slave-elementti. Toinen, identtinen valotorni WERMA KombiSIGN -valikoimasta sijoitetaan näköetäisyydelle ja siihen lisätään KombiSIGN reflect master-elementti. Ensimmäisen valotornin tila siirtyy välittömästi toiselle valotornille, joka näyttää ensimmäisen tilaa yksi-yhteen.

Järjestelmä käyttää 868 MHz taajuuskaistaa (North America -versio 915 MHz), joka ei vaadi hyväksyntämenettelyä. Sen toimintaetäisyys esteettömällä näköetäisyydellä ideaaliolosuhteissa on maks. 300 m. Sisätiloissa etäisyys voi olla pienempi rakenteiden ominaisuuksista riippuen.

Tarkat tuotetiedot, tilausnumerot ja manuaalit

- KombiSIGN 70 reflect »
- KombiSIGN 71 reflect »

WIN

WIN - langaton tietoverkko valotornien ja tietojärjestelmän välillä (868 tai 915 MHz)

Hyödy kokonaiskuvasta WIN-toteutuksella – yksinkertainen tapa nostaa koneen tuottavuutta ja säästää kuluja

Haluatko yksinkertaisen konetietojen kokoamisjärjestelmän (MDC-järjestelmä) ilman kallista investointia ja johdotuskuluja?

WERMA tarjoaa ideaalisen ratkaisun: WIN, “Wireless Information Network” antaa sinulle mahdollisuuden:
• valvoa koneitasi
• reagoida turvallisesti ja nopeasti virhetoimintoihin
• säästää kuluja
• nostaa koneidesi tuottavuutta ja tehokkuutta.

WIN mahdollistaa erilaisten koneiden keskitetyn valvonnan (esim. ruiskuvalu, kokoonpanon kappaleenkäsittely tai kokonaiset automaattiset kokoonpanolinjat). Liitä slave-lähettimet valotorneihin ja master-vastaanotin tietokoneeseesi, johon asennat WIN-ohjelmiston. Liitä master-vastaanotin tietokoneeseen USB-kaapelilla tai Ethernet-master-vastaanotin (uutuus 03/2015) RJ45-kaapelilla mihin tahansa Ethernet-pistorasiaan, josta sitä käytetään verkon kautta.

Keskitetty konevalvonta ilman lisäjohdotuksia
WERMA Signaltechnik tarjoaa yksinkertaisen ratkaisun näihin langattomiin valvontasovelluksiin. Langaton tiedonsiirtoverkko “WIN” on yksinkertainen MDC-järjestelmä, jonka avulla voi keskitetysti valvoa ja arvioida maks. 50 eri-ikäisen koneen suorituskykyä eri toiminnoissa langattomalla tekniikalla. Jopa koneet, jotka eivät aiemmin olleet verkkokykyisiä, voidaan nyt liittää verkkoon.

WIN on helppo asentaa “plug & play”. Tämä yksinkertainen asennus antaa mahdollisuuden keskitettyyn konevalvontaan – joko väliaikaisesti tai kiinteästi. Lisäjohdotusta ei tarvita, koska voit käyttää olemassa olevia WERMA-valotorneja ja signaalit välitetään langattomasti.

WIN käyttää 868 MHz taajuuskaistaa (North America -versio 915 MHz) ja sen suurin toimintaetäisyys on 300 m (vapaa näköyhteys). Etäisyys sisätiloissa voi olla pienempi riippuen rakennuksesta. Koska jokainen slave-lähetin toimii jatkuvasti toistimena, lähettäen muidenkin lähettimien viestit masterille, voidaan tiedonsiirtoaluetta laajentaa huomattavasti.

Kaiken kattava paketti: “WIN complete” valotorniin KombiSIGN 71
Kaiken kattavalla “WIN complete”-paketilla voit alkaa heti valvoa maks. kolmea konetta. Asennat vain paketin valotornit koneisiisi. Asennettuasi mukana toimitettavan ohjelman tietokoneellesi voit heti alkaa valvoa koneidesi tilaa.

Kaikissa kolmessa esiasetellussa KombiSIGN71-valotornissa on kolme LED-elementtiä; punainen, keltainen ja vihreä, sekä WIN-slave ja kytkentäelementti asennusjalalla. “WIN complete” voidaan laajentaa maks. 50 slave-lähettimen verkoksi lisätilauksin.

Paketissa on mukana myös WIN-master, USB-kaapeli, käsikirja ja PC-ohjelma. Master, pienellä antennilla varustettuna, sijoitetaan seinälle tai PC:n viereen ja liitetään USB-kaapelilla.

Paketin käyttöohje: www.werma.com >> WIN Manual »

Lisää vaihtoehtoja järjestelmällä,"WIN system" KombiSIGN 70 ja 71
WIN-järjestelmän käyttäjällä on valinnanvaraa: Paketissa on WIN-master ohjelmineen, USB-kaapeli ja kolme esiaseteltua WIN-slave-lähetintä.

Slave-lähettimet sijoitetaan olemassa oleviin WERMA-valotorneihin, joita halutaan valvoa. Tai voit tilata itse valotornit WERMAn laajasta KombiSIGN-valikoimasta - näin voit yhdistellä äänielementtejä, erilaisia valoefektejä, värejä ja asennustapoja tarpeen mukaan.

WIN-järjestelmä voi valvoa maks. neljää tilaa per kone ja se voidaan laajentaa maks. 50 slave-lähettimeen per verkko lisätilauksilla.

Järjestelmien käyttöohjeet: www.werma.com >>
- WIN Manual »

Slave-lähettimien käyttöohjeet: www.werma.com >>
- WIN Manual »

 

Ohjelma koneen käyttötilojen valvontaan ja analysointiin
Toimitetulla ohjelmalla käyttäjä voi langattomasti valvoa koneistoa yhdellä silmäyksellä PC-näytölle. Hän voi etsiä vikoja ja analysoida tiloja, nostaen näin koneidensa tehokkuutta ja tuottavuutta.

Yksinkertainen käyttöliittymä mahdollistaa luontevan käytön ja valvonnan. Yksittäisten elementtien tilamääritykset voidaan asetella halutuiksi ohjelmalla, esim. elementti 1 “kone käy”, elementti 2 “vaihda työkalu”, elementti 3 “vika”.

Ohjelma näyttää langattomaan verkkoon liitettyjen valotornien tilat. Käyttäjä voi määritellä mitä konetiloja valvotaan. Käytettävissä on erilaisia analyysi- ja valvontamoduuleja (esim. vikahistoria-analyysi tai kunkin koneen tuotantokatkokset).

 

Verkon valotornien tilanosoitus

Koneiden tuottavuus

Vikahistoria-analyysi

 

 


Viimeisimmän ohjelmaversion - kokonaan tai päivityksen - voit ladata täältä:

WERMA WIN Software support / Manual

 


07/2016: Windows 10 -tuki lisätty, päivitysversio 4.3.1
WIN Softwaren versioon 4.3.1 on lisätty tuki  Windows 10 -käyttöjärjestelmälle. Versiopäivityksessä on myös muita parannuksia ja korjauksia, jotka on esitelty yllä mainitun linkin takana.

05/2015: WIN slave control -elementti valotornia ohjaamaan
Muista WIN slave -elementeistä täysin poikkeava WIN slave control on etäohjattava kytkin, jonka avulla valotornia voi ohjata langattomasti WIN-ohjelmiston Control-ohjelmamoduulista. WIN slave control -elementillä varustetun valotornin jokaiselle neljälle valoelementille voi asettaa kolme eri tilaa; OFF, ON tai BLINKING. Ohjaus voidaan tehdä ohjelmasta manuaalisesti tai itse määriteltävien loogisten laskutoimitusten jälkeen muiden valotornien tilatietojen perusteella automaattisesti. Näin voi muodostaa esimerkiksi koko tuotantohallin kokonaistilaa osoittavan valotornin kriittisimmistä tilatiedoista. WIN-ohjelmiston Control-ohjelmamoduuli toimii vain WIN slave control -elementtien kanssa.

03/2015: WIN-master Ethernet-verkkoon, päivitysversio 4.0
Maaliskuussa 2015 alkoi WIN-Ethernet-masterin valmistus, toimitukset alkavat huhtikuussa. Tämän masterin voi sijoittaa mihin tahansa Ethernet-pistorasiaan, joten optimaalisen radiokantaman löytäminen on helpompaa. Apujännitteensä Ethernet-master saa pistorasiamuuntajasta, joka kuuluu toimitukseen. Valikoimaan tulevat omat mallit Euroopan ja Pohjois-Amerikan taajuuksille. Masterin ja WIN-ohjelmaa pyörittävän tietokoneen etäisyydellä ei ole merkitystä.
Uuden ohjelmaversion voi ladata maksutta sivulta http://www.werma.com/en/special/win.php. Sivulla on lisäksi tarkempi kuvaus versiomuutoksista. Vaihtoehtoisesti voit päivittää ohjelmasi ohjelman päävalikon Software update -ominaisuudella.

07/2014: WIN-ohjelmasta päivitysversio 3.2.0
Uusi versio tuo useisiin ohjelmamoduuleihin kaivattuja raportointi- ja tiedonsiirto-ominaisuuksia.

11/2012: WIN performance: kappalelaskuriominaisuus
Uudella ohjelmistolla ja tuotteilla voi toteuttaa langattoman valvonnan lisäksi tuotannon seurantaa: WIN performance sisältää myös kappalelaskuriominaisuuden. Saat ohjelmasta tuotettujen tuotteiden määrän kertovan signaalin. Vaatii WIN slave performance -moduulin koneeseen, josta kappaletieto saadaan. Samassa verkossa voi olla sekä WIN slave -lähettimiä että uusia WIN slave performance -lähettimiä. Uusi ohjelmistoversio toimitetaan CD-levyllä seuraavien tuotteiden mukana: WIN system performance KombiSIGN 70 (860.840.11), WIN system performance KombiSIGN 71 (860.640.11) ja WIN complete performance KombiSIGN 71 (860.640.13).

11/2010: WIN-ohjelmasta päivitysversio 2.2.1
Päivityksen ohjelmaan tuomat uudet ominaisuudet liittyvät lähinnä ohjelman käytettävyyteen ja ulkoasuun.

Tärkeimmät edut

 • hyvin erilaisten koneiden keskitetty tietokonevalvonta
 • reaktioajat ja kustannukset vähenevät
 • tuottavuus ja tehokkuus nousevat
 • ei lisäjohdotusta
 • toimintaetäisyys maks. 300 m (vapaa näköyhteys)
 • jokainen lähetin toimii jatkuvasti toistimena, mikä laajentaa toiminta-aluetta huomattavasti
 • tärkeät konetiedot yhdellä silmäyksellä (esim. tuotantokatkokset)
 • myös koneen toteutuneen tuotannon seuranta (WIN performance).

Manuaalit

Havainnolliset ja yksityiskohtaiset käyttöohjeet löydät tästä:
www.werma.com >> Win Manual »

WIN slave

WIN slave -elementin käytön periaate:

 • Valotorniin asennettu WIN slave -elementti lähettää kyseisen valotornin tilatiedot langattomasti WIN master- tai vaihtoehtoisesti WIN Ethernet master -vastaanottimelle.
 • WIN master -vastaanotin on liitetty tietokoneeseen, johon on asennettu WIN-ohjelmisto.
 • WIN Ethernet master -vastaanotin on liitetty Ethernet-pistorasiaan ja on Ethernet-verkon kautta yhteydessä tietokoneeseen, johon on asennettu WIN-ohjelmisto.
 • WIN-ohjelmisto kertoo kaikkien langattomassa verkossa näkyvien valotornien (WIN slave -elementtien) tilan.
 • WIN-ohjelman Productivity-ohjelmamoduulin avulla näet kunkin koneen (valotornin) tilatietojen historian ja voit päätellä siitä koneen tuottavuuden. Ohjelmalla voit myös koota raportteja haluamistasi tiedoista.

Tuotteet valmistajan verkkosivuilla:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WIN slave performance

WIN slave performance -elementin käytön periaate:

 • Valotorniin asennettu WIN slave performance -elementti lähettää kyseisen valotornin tilatiedot ja valotorniin liittyvän koneen kappalelaskurin tilatiedon WIN master -vastaanottimelle tai vaihtoehtoisesti WIN Ethernet master -vastaanottimelle.
 • WIN master -vastaanotin on liitetty tietokoneeseen, johon on asennettu WIN-ohjelmisto.
 • WIN Ethernet master -vastaanotin on liitetty Ethernet-pistorasiaan ja on Ethernet-verkon kautta yhteydessä tietokoneeseen, johon on asennettu WIN-ohjelmisto.
 • WIN-ohjelmisto kertoo kaikkien langattomassa verkossa näkyvien valotornien (WIN slave -elementtien) tilan.
 • WIN-ohjelman Productivity-ohjelmamoduulin avulla näet kunkin koneen (valotornin) tilatietojen historian ja voit päätellä siitä koneen tuottavuuden. Ohjelmalla voit myös koota raportteja haluamistasi tiedoista.
 • WIN ohjelman Job-ohjelmamoduuliin avulla valvot kunkin koneen kappalelaskurin kehitystä ja voit päätellä siitä koneen suorituskyvyn. Ohjelmamoduulin voit ennalta syöttää tavoitearvoja myös tulevista valmistussykleistä. Job-ohjelmamoduuli toimii vain WIN slave performance -elementin kanssa.

Tuotteet valmistajan verkkosivuilla:

 

WIN slave control

WIN slave control -elementin käytön periaate:

 • Valotorniin asennetulla WIN slave control -elementillä voi ohjata kyseisen valotornin neljää valoelementtiä kutakin kolmeen eri tilaan; OFF, ON ja BLINKING.
 • Ohjaus tulee WIN-ohjelmistosta WIN master- tai vaihtoehtoisesti WIN Ethernet master -yksikön kautta. 
 • WIN master -vastaanotin on liitetty tietokoneeseen, johon on asennettu WIN-ohjelmisto.
 • WIN Ethernet master -vastaanotin on liitetty Ethernet-pistorasiaan ja on Ethernet-verkon kautta yhteydessä tietokoneeseen, johon on asennettu WIN-ohjelmisto.
 • WIN-ohjelmisto kertoo kaikkien langattomassa verkossa näkyvien valotornien (WIN slave -elementtien) tilan.
 • WIN-ohjelmiston Control-ohjelmamoduulin avulla voi manuaaliohjata jokaista WIN slave control -elementin neljää lähtöä, tai luoda muiden valotornien tilatietoihin perustuvia loogisia laskutoimituksia, joiden perusteella ohjelma ohjaa WIN slave control -elementtiä. Control-ohjelmamoduuli toimii vain WIN slave control -elementin kanssa.

 

HUOM! WIN slave control -elementti on siis vastaanotin ja etäohjattava kytkin, toisin kuin WIN slave- ja WIN slave performance -lähetinelementit!

Tuotteet valmistajan verkkosivuilla:

 

 

Julkaistu: 24.04.2018

Miksi ostaa PJC:ltä?

Hankintojen keskittäminen

Hankintojen keskittäminen säästää aikaa ja rahaa. Laaja tuotevalikoima mahdollistaa useiden eri valmistajien tuotteiden tilaamisen yhdellä tilauksella.

Tutustu tuotteisiin

Ammattitaito

Ammattitaitoinen ja ystävällinen henkilöstömme auttaa juuri Teitä tuotemyynnin lisäksi myös suuremmissa kokonaisuuksissa ja kokonaisprojekteissa.

Tutustu palveluihin

Nopea reagointi

Nopea ja joustava palvelu. Palvelemme paikanpäällä, verkossa sekä puhelimitse.

Ota yhteyttä

Etsitkö projektointipalvelua suunnittelusta käyttöönottoon?

Kun pelkät tuotteet eivät yksin riitä, vaan niiden lisäksi tarvitaan myös toteutusapua, autamme mielellämme.
Tutustu palveluihin