Rittalin VX25-lattiakaappi nostaa ominaisuudet uudelle tasolle

 

 Lattiakaappien standardiksi muodostunut Rittalin TS 8 saa uuden sukupolven seuraajan, kun Rittal julkisti uuden VX25-kaapin Hannover Messe -teollisuusmessuilla.

”Uusi kaappi on viiden vuoden kehitystyön huipentuma. Suunnittelun aikana olemme kuunnelleet asiakkaidemme toiveita todella tarkalla korvalla. Uudistuksissa olemme panostaneet asennettavuuden helpottamiseen, sisätilojen hyödynnettävyyden parantamiseen ja lisävarusteiden yksinkertaistamiseen. Mitoiltaan VX25 on yhteensopiva tutun TS 8:n kanssa ja sille on myönnetty samat kattavat hyväksynnät”, kertoo Rittalin kytkentäkaappien tuotepäällikkö Pasi Kinnunen.

Paranneltu käsiteltävyys ja asennettavuus

Suurin uudistus on, että VX25:n runkoa on mahdollista kalustaa kaapin ulkopuolelta käsin. Tämä helpottaa asentajien työtä ja nopeuttaa toimintaa muutostilanteissa. Muita asennettavuuteen vaikuttavia kehitysaskeleita ovat aiempaa helpommaksi suunniteltu oven saranointi ja käsiteltävyys, lattialevyjen ja seinien sujuvampi kiinnitystapa sekä uudenlainen rivitystekniikka.

Lisää sisätilaa

Koska VX25:n asennuslevyt pystytään asentamaan kaapin runkoon ulkopuolelta, kaapin sisään saadaan syvyyssuunnassa jopa 20 mm aiempaa enemmän asennustilaa. Lisäksi uuteen kaappiin saa nyt tarvittaessa vaikka kolme asennuslevyä, eli koko sisätila on maksimaalisesti käytettävissä myös sivuilta.

Lisävarusteiden yksinkertaistaminen

Uusi VX25 hyödyntää lisävarusteita tehokkaammin kuin TS 8. Suunnittelu, varastointi ja logistiikka helpottuvat, kun yksittäiset lisävarusteet ovat monipuolisemmin hyödynnettävissä. Kaapin runkoprofiili on samanlainen sekä pysty- että vaakasuuntaan, joten samat asennuskiskot sopivat sekä vaaka- että pystyprofiilien väliin ja näin yksittäinen kisko on monipuolisemmin käytettävissä. Asennuskiskojen määrä VX25:ssä tulee vähentymään noin 40 prosenttia aiemmasta ja samalla myös rivityskiinnikkeiden määrä vähenee oleellisesti.

Uusien ominaisuuksien ohella VX25 tarjoaa kaikki TS 8:n tutut elementit, kuten modulaarisuuden, laadukkaan 3-vaiheisen pintakäsittelyn ja automaattisen potentiaalintasauksen. Kaapin päämitat, asennuslevy, ovikehyksien väliin jäävä vapaa tila ja hyväksynnät ovat samat kuin TS 8:n, joten suunnittelulta ei vaadita muutoksia TS 8:aan tottuneille.

2020-luvun kaappi

Vanha TS 8 tuli markkinoille vuonna 1999. Sen väistyessä Rittal lupaa uudelle kaappiversiolle vastaavan pitkää elinkaarta.

”Nyt markkinoille tuleva VX25 säilyy relevanttina vähintään seuraavat 15 vuotta. Takaamme VX25:lle laajan valikoiman hyväksyntöjä, globaalin saatavuuden sekä Rittal Oy:n toimivan varastoinnin, logistiikan ja palvelun Suomessa. Sarjatuotanto ja saksalaisen emoyhtiön resurssit varmistavat laadun 2020-luvulle ja sen yli”, Kinnunen lupaa.

Uusi VX25 on saatavilla heti.

Miksi ostaa PJC:ltä?

Hankintojen keskittäminen

Hankintojen keskittäminen säästää aikaa ja rahaa. Laaja tuotevalikoima mahdollistaa useiden eri valmistajien tuotteiden tilaamisen yhdellä tilauksella.

Tutustu tuotteisiin

Ammattitaito

Ammattitaitoinen ja ystävällinen henkilöstömme auttaa juuri Teitä tuotemyynnin lisäksi myös suuremmissa kokonaisuuksissa ja kokonaisprojekteissa.

Tutustu palveluihin

Nopea reagointi

Nopea ja joustava palvelu. Palvelemme paikanpäällä, verkossa sekä puhelimitse.

Ota yhteyttä

Etsitkö projektointipalvelua suunnittelusta käyttöönottoon?

Kun pelkät tuotteet eivät yksin riitä, vaan niiden lisäksi tarvitaan myös toteutusapua, autamme mielellämme.
Tutustu palveluihin