Tiedätkö mihin energiaa kuluu tuotteen valmistuksessa?

Energy

Älykäs energianmittaus mahdollistaa tuotannon energiankulutuksen käyttäjäystävällisen ja helpon seurannan sekä ISO 50001 -standardin mukaisen raportoinnin. Älykkäällä energianmittauksella saadaan tarkkaa tietoa energiankulutuksesta. Tiedon avulla energiankäyttöä voidaan optimoida säästöjen saavuttamiseksi. Tämä avulla myös energiankulutus voidaan kohdistaa tuotteiden valmistuskustannuksiin.

Älykäs energianmittaus
Simatic Energy Suite on TIA Portal STEP7 -ohjelmistoon integroitu työkalu, joka mahdollistaa yrityksille energiankulutusarvojen vertailun tuotantolaitosten automaatioprosesseista konfiguroimalla ilman aikaa vievää ohjelmointia.

Yksittäisten tuotantokomponenttien, kuten ohjaus- ja hallintalaitteiden tai jopa kokonaisten koneiden energiankulutukset tallennetaan sekä tarkistetaan SIMATIC S7-1500 -logiikalla ja visualisoidaan, esimerkiksi Simatic HMI -operointipaneelissa (Human Machine Interface) tai Simatic WinCC SCADA -valvomojärjestelmässä. Tallennetut energiatiedot voidaan liittää osaksi tuotantotietoja ja näin voidaan havainnollistaa energian osuus osana tuotteen valmistuskustannuksia.

Simatic Energy Suitelle voidaan tuoda Profinet-väylän kautta useampien Siemens-tuotteiden integroidut energianmittaustiedot oman kirjaston ansiosta. Sähkökaappiin tulevaa sähkön kokonaisenergiaa voidaan mitata Sentron-sarjan kompakti- ja ilmakatkaisimilta. Komponenttikohtaisesti sähköenergiaa mitataan Sentron Pac - tai Simatic ET200SP - sekä S7-1200-energiamittareilla. Teollisuudessa moottoreita ohjataan älykkäästi Simocode-moottoriohjaimilla sekä Sinamics-taajuusmuuttajilla, joiden energiatietoja voidaan lukea Simatic S7-1500-logiikalle.

Energy Suitelle on myös mahdollista tuoda energiatietoa logiikan tulokorttien avulla, esimerkiksi vesimittarilta pulssitietona ja virtausmittarilta mA-viestillä. Energy Suiten generoimat toimilohkot osaavat käsitellä näitä mittaustietoja alkuvaiheessa konfiguroitujen suureiden ansiosta, esimerkiksi m3/h.

Simatic Energy Suite -ohjelmistolla energiatietojen tallentaminen Simatic S7-1500-logiikalle on nopeaa konfiguroinnin ansiosta. Ohjelmoijat tarvitsevat hyvin vähän aikaisempaa asiantuntemusta voidakseen toteuttaa entistä läpinäkyvämpiä energiatietojen visualisointeja ja raportointeja.

Energialuokitus
Energiatehokkuuden parantamisella kaikkialla on tärkeä rooli nykypäivän maailmassa ja energialuokitukset ovat tästä varmasti tuttu esimerkki kodinkoneiden osalta. Nyt tätä ollaan tuomassa myös teollisuuteen VDMA-standardoinnin ansiosta. S7-energiatehokkuusmonitorilla (S7 EE-monitor) voit tallentaa ja analysoida laitteen energian kulutusta (esim. paineilman, sähköenergian tai lämmityskaasun) Simatic-logiikalle. S7 EE-monitor laskee keskiarvon ja hetkellisen arvon tehon osalta, energian jakautumisen ja käytetyn materiaalin osuuden tuotettua kappaletta kohti koneen eri toimintatiloissa (esim. käynnistys, käynti ja lopetus). Näin voit havaita säästömahdollisuuksia ja parantaa prosesseja.

Analysointi ja raportointi
Simatic Energy Manager on suunniteltu energianhallintaan. Web-pohjainen tekniikka ja datayhteys mahdollistaa käyttäjälle entistä läpinäkyvämmän energiatietojen hallinnan.

Käyttöliittymät ja raportit voidaan räätälöidä asiakaskohtaisesti käyttäen standardoituja komponentteja, joiden ansiosta käyttäjien on helppo ymmärtää oman tuotantonsa energian kulutusta. Vaatimusten kasvattaminen, esimerkiksi tuotantoerä- tai materiaalidatan lisääminen, mahdollistaa tuotantoerän tarkemman analysoimisen. Tämän pohjalta voidaan toteuttaa toimenpiteitä jatkuvalle tuotannon parantamiselle. Simatic Energy Manager PRO mahdollistaa ISO 50001 -standardin vaatimusten mukaisen energian hallinnan. Ohjelmisto on TÜV-hyväksytty.

Lisätietoja tuotteista Siemensin sivuilta:

S7-EE

Energy Manager PRO

 

 

Miksi ostaa PJC:ltä?

Hankintojen keskittäminen

Hankintojen keskittäminen säästää aikaa ja rahaa. Laaja tuotevalikoima mahdollistaa useiden eri valmistajien tuotteiden tilaamisen yhdellä tilauksella.

Tutustu tuotteisiin

Ammattitaito

Ammattitaitoinen ja ystävällinen henkilöstömme auttaa juuri Teitä tuotemyynnin lisäksi myös suuremmissa kokonaisuuksissa ja kokonaisprojekteissa.

Tutustu palveluihin

Nopea reagointi

Nopea ja joustava palvelu. Palvelemme paikanpäällä, verkossa sekä puhelimitse.

Ota yhteyttä

Etsitkö projektointipalvelua suunnittelusta käyttöönottoon?

Kun pelkät tuotteet eivät yksin riitä, vaan niiden lisäksi tarvitaan myös toteutusapua, autamme mielellämme.
Tutustu palveluihin