NearFi – kontaktitonta energian- ja tiedonsiirtoa

NearFi on uusi kontaktiton reaaliaikainen tiedonsiirtoteknologia. Läpinäkyvän Ethernet-kommunikoinnin ansiosta NearFi tarjoaa joustavia vaihtoehtoja Ethernet-pohjaiseen tiedonsiirtoon.

NearFi

NearFi on Phoenix Contactin uusi kosketukseton reaaliaikainen siirtotekniikka. Protokollasta riippumattoman Ethernet-tiedonsiirron avulla se mahdollistaa joustavat käyttömahdollisuudet kaikille Ethernet-protokollille.

NearFi-koplereilla voidaan siirtää energiaa (24 V, 2 A) ja reaaliaikaisia Ethernet-tietoja (100 Mb/s, kaksisuuntaisesti) muutaman senttimetrin ilmavälin kautta.Näin voidaan helposti korvata kulumiselle alttiit pistoliittimet tai liukurenkaat teollisuuden sovelluksissa ja minimoida vikaantumisesta aiheutuvat kustannukset.

Edut

  • Kosketukseton, joten ei kulumista tai huoltoa
  • Protokollasta riippumaton ja viiveetön Ethernet-reaaliaikatiedonsiirto
  • Suuri teho kompaktissa kotelossa
  • Joustava – joustavat lähestymisvaihtoehdot tuovat vapautta asennukseen
  • Joka puolelle näkyvä diagnostiikka kotelon LED-renkaan avulla

Ethernet reaaliajassa

Bittipohjainen NearFi-tiedonsiirto  

Reaaliaikainen NearFi-tiedonsiirto

Energia- ja datakoplerit siirtävät Ethernet-tietoja reaaliajassa jopa 100 Mb/s:n nopeudella. Tällöin koplerit toimivat täysin läpinäkyvällä protokollalla, jolloin voidaan käyttää kaikkia tavallisia Ethernet-protokollia.

Lisäksi koplerit siirtävät myös energiaa induktiivisesti, ja näin ne voivat syöttää energiaa kosketuksettomasti muille päätelaitteille, kuten I/O-asemille, kytkimille jne.

Kestävä ja monipuoliset käyttömahdollisuudet

NearFi-kopleri käytössä  

NearFi-koplerit kestävät myös pölyä ja likaa

Kun tilaa ja liikkumista koskevat rajoitukset, tärinä, pöly, lika, pyöriminen ja tiheä kosketus vähentävät tavanomaisten yhteystekniikoiden käyttömahdollisuuksia, NearFi mahdollistaa kulumattoman kommunikoinnin muutaman senttimetrin ilmavälin kautta. Siirto voi tapahtua myös muiden kuin metallisten välitilojen, kuten lasin, muovin tai puun läpi, mikä laajentaa käyttömahdollisuuksia.

Kestävä IP65-kotelo, jossa on M12-liitännät Ethernetille ja jännitteelle, tekee NearFi-koplerista käyttökelpoisen myös vaativissa ympäristöissä.

Etu: yleiskäyttöinen.

Joustavat lähestymisvaihtoehdot lisäävät asennuksen vapautta

NearFi-kopleri kulma-asennossa  

NearFi-kopleri käytössä

Toisin kuin tavallisia pistoliitinratkaisuja, NearFi-koplerit voidaan yhdistää mistä tahansa suunnasta tai pyörivästi. Lisäksi koplereiden ei tarvitse olla tarkasti päällekkäin, vaan ne voivat olla viistosti tai tangentiaalisessa kulmassa toisiinsa nähden.

Koplereille on useita asennusmahdollisuuksia. Se voidaan asentaa asennuslaipan avulla M5-ruuveilla tai sisäkierteen avulla M6-ruuveilla.

Etu: Pienemmät tarkkuusvaatimukset kahden itsenäisen laitteistonosan mekaaniselle liikkeelle.

Helppo käyttöönotto ja diagnostiikka

Ympäröivällä optisella merkinannolla varustetut NearFi-koplerit  

Ympäröivällä LED-renkaalla varustetut primääri- ja sekundäärikoplerit nopeaan diagnostiikkaan

Siirtoon tarvitaan lähtökohtaisesti aina kaksi laitetta: perus- ja etäkopleri. Koplerit eivät vaadi konfigurointia ja ovat siten yhtä helppokäyttöisiä kuin pistoliitäntä. Integroitu kohdistusapu ilmoittaa, kun laitteet on yhdistetty optimaalisesti.

Ympäri kulkevat, kirkkaasti valaisevat LEDit ilmaisevat kytkentäreitin toimintavalmiuden joka suunnasta. Lisäksi kopplereiden diagnostiikka voidaan suorittaa digitaalilähdön kautta ylemmän tason ohjausjärjestelmän avulla. Peruskoplerin digitaalitulon avulla etäkoplerin päälle- tai poiskytkentä voidaan tehdä määritellysti.

Miksi ostaa PJC:ltä?

Hankintojen keskittäminen

Hankintojen keskittäminen säästää aikaa ja rahaa. Laaja tuotevalikoima mahdollistaa useiden eri valmistajien tuotteiden tilaamisen yhdellä tilauksella.

Tutustu tuotteisiin

Ammattitaito

Ammattitaitoinen ja ystävällinen henkilöstömme auttaa juuri Teitä tuotemyynnin lisäksi myös suuremmissa kokonaisuuksissa ja kokonaisprojekteissa.

Tutustu palveluihin

Nopea reagointi

Nopea ja joustava palvelu. Palvelemme paikanpäällä, verkossa sekä puhelimitse.

Ota yhteyttä

Etsitkö projektointipalvelua suunnittelusta käyttöönottoon?

Kun pelkät tuotteet eivät yksin riitä, vaan niiden lisäksi tarvitaan myös toteutusapua, autamme mielellämme.
Tutustu palveluihin