Älykäs jännitelähde kenttäasennukseen

Jännitelähde kenttäasennukseen

Yhä useampi käyttäjä asentaa ohjauskomponenttinsa ohjauskeskuksen sijasta hajautetusti koneeseen (esim. IO-Link -masterit ja muut kenttämodulit). Klassisen ohjauskeskuksesta suoritettavan jännitesyötön yhteydessä esiintyy usein kriittisiä jännitehäviöitä, jotka aiheutuvat suurten virtojen siirtämisestä pitkien kaapeleiden kautta. Tämän ehkäisemiseksi ifm tarjoaa tehokasta, suoraan kentälle asennettavaa jännitelähdettä

P_FR_WH
  • Kenttäasennus vähentää pitkistä kaapelointimatkoista johtuvia jännitehäviöitä
  • Hyvän suojausluokan (IP 67K) ansiosta ohjauskaappeja ei tarvita
  • Lähdöt suojattu elektronisilla sulakkeilla
  • Lähtöjännite säädettävissä, kunkin lähdön virta voidaan asettaa erikseen
  • Tila- ja diagnostiikka-LEDit
ifm-power-supply

Lisähyötyjä ja etuja asiakkaalle

Säädettävät lähdöt

Lähtöpiirien 24 V jännitettä voidaan säätää rajoitetulla alueella jännitelähteen omilla painikkeilla. Sitä voidaan esimerkiksi hieman nostaa siten, että pitkistä syöttökaapeleista huolimatta kytketylle kulutuslaitteelle saadaan tarkasti 24 V jännite. Käyttäjä voi myös asettaa neljän elektronisen sulakkeen laukaisuvirrat. Näin saavutetaan maksimisuojaus toisiopiirin oikosulku- tai ylivirtilanteissa.

Käyttö ja näyttö

Jännitelähteen etupanelissa on kolme painiketta virta- ja jännitearvojen asettamista varten. Eriväristen LED-merkkivalojen rivistö antaa myös nopean yleiskuvan tiloista ja mahdollistaa nopean diagnoosin tekemisen vikatapauksessa. Se ilmaisee jännitelähdeyksikön tai yksittäisten lähtöpiirien virtakuormituksen alueella 0...200%, asetetut virta- ja jännitearvot sekä sen, mikä sulakkeista on lauennut. Jokaiselle lähtöpiirille on oma sulakkeen resetointipainike.

Lisää luotettavuutta

Elektroniset sulakkeet havaitsevat oikosulut luotettavasti suurillakin linjaresistansseilla. Neljän lähtöpiirin yksilöllisen sulakesuojauksen ansiosta viallinen piiri voidaan kytkeä selektiivisesti irti samalla, kun muut piirit jatkavat toimintaansa häiriintymättä. Jännitesyöttö taataan voimakkaiden virtapiikkienkin yhteydessä, esim. kytkettäessä kapasitiivisia kuormia.

Sinunkaan järjestelmäsi ei tarvitse enää ohjauskeskusta jännitesyötön takia.

Koska kenttäasennuskelpoisten I/O- ja anturikomponenttien, ohjausjärjestelmien ja HMI-laitteiden määrä on viime vuosina noussut jyrkästi, yhä suurempia osia ohjausarkkitehtuurista voidaan asentaa suoraan koneeseen. Jännitteensyöttölaitteet on kuitenkin tähän asti pitänyt sijoittaa turvallisesti keskeiseen mutta usein kuitenkin kaukana sijaitsevaan ohjauskeskukseen. Haitat: Alhaisen syöttöjännitteen (esim. 24 V) siirtäminen pitkiä matkoja vaatii suuria virtoja, jotta kuormille voidaan taata niiden tarvitsema riittävä syöttöteho. Tämä aiheuttaa suuria häviöitä ja vaatii suuria johdinhalkaisijoita.

Jaa 24 V hajautetusti, valvo jännitelähteitä keskitetysti IO-Link -liitännän kautta

ifm:n suoraan kentälle asennettavat IP67 jännitelähteet mahdollistavat hajautetun jännitesyötön. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että suuria etäisyyksiä voidaan toteuttaa korkeammalla jännitteellä, jolloin saman tehon siirtämiseen vaaditaan pienempiä virtoja, mikä puolestaan johtaa häviöiden alenemiseen. Lisäksi IO-Link- liitännällä varustetut 24 V jännitelähteet mahdollistavat tietokoneavusteisen valvonnan, konfiguroinnin ja diagnostiikan. Siten viat, jotka pitää korjata, voidaan ratkaista nopeasti ja keskeisestä sijaintipaikasta. Tämä parantaa järjestelmän käytettävyysaikaa; järjestelmän kokonaishyötysuhde paranee.

Mitkä ovat älykkään jännitelähteen edut?

Kestävä IP65/IP67 kotelo ilman ohjauskeskusta tehtävään asennukseen
Kestävä IP65/IP67 kotelo varmistaa suojauksen sähköisiä ja mekaanisia uhkia vastaan. Lisäksi sisäänrakennettu jännitepiikkisuojaus eliminoi ulkoisen piirisuojauksen tarpeen.
Teollisuusstandardien mukaiset jännitesyöttö- ja lähtöliittimet
Yksittäisen kaapelin kautta tapahtuva antureiden ja toimilaitteiden jännitesyöttö mahdollistaa erikseen suojatun virran jakamisen pienemmillä häviöillä sekä antureille (Us) että toimilaitteille (Ua), tai yksinkertaisesti kahdelle syötölle, jotka jaetaan T-haarottimen avulla.
Jännitesyöttödiagnostiikka ja kuormitusnäyttö laitteessa
12-segmenttinen LED -pylväsgrafiikka näyttää koko järjestelmän virrantarpeen sekä kunkin kanavan virrantarpeen prosentteina kullekin yksittäiselle lähtöpiirille konfiguroidusta suojauksesta.
Konfiguroitava jännite ja elektroninen sulake kullekin syöttökanavalle
Jokaiselle lähtöpiirille voidaan reaaliajassa konfiguroida integroitu, esihälytyksellä ja käyttödiagnostiikalla varustettu lähtösuojaus. Sisäänrakennetut elektroniset sulakkeet suojaavat järjestelmääsi ylikuormitusta ja oikosulkuja vastaan ja ne voidaan erikseen konfiguroida välillä 1...12A.
Jännitehäviötoleranssi
Sen varmistamiseksi, että riittävän korkea jännite on tarjolla kaikkialla, missä sitä tarvitaan, voidaan kaapelin resistanssi ottaa huomioon järjestelmää konfiguroitaessa. Järjestelmän käyttöjännite voidaan asettaa konfigurointivalikossa välillä 24...28V. Minkä tahansa asennetun järjestelmän jännitehäviön laskeminen on suositeltavaa.
 
 

Tuotteet

 

 

 

DN4234 Hakkuriteholähde 24 V DC; 20,8 A; Tulojännite AC 323...552 V; 182 x 183 x 59 mm; Pistokeliitäntä; Hyväksyntä CE,UKCA,cULus

DN4237 Hakkuriteholähde 24 V DC; 20,8 A; Tulojännite AC 323...552 V; IO-Link; 182 x 183 x 59 mm; Pistokeliitäntä; Hyväksyntä CE,UKCA,IO-Link,cULus

DN4218 Hakkuriteholähde 24 V DC; 12,5 A; Tulojännite 2 AC 100...240 V; IO-Link; 182 x 183 x 59 mm; Pistokeliitäntä; Hyväksyntä CE,IO-Link,UKCA,cULus

Julkaistu: 19.12.2022

Miksi ostaa PJC:ltä?

Hankintojen keskittäminen

Hankintojen keskittäminen säästää aikaa ja rahaa. Laaja tuotevalikoima mahdollistaa useiden eri valmistajien tuotteiden tilaamisen yhdellä tilauksella.

Tutustu tuotteisiin

Ammattitaito

Ammattitaitoinen ja ystävällinen henkilöstömme auttaa juuri Teitä tuotemyynnin lisäksi myös suuremmissa kokonaisuuksissa ja kokonaisprojekteissa.

Tutustu palveluihin

Nopea reagointi

Nopea ja joustava palvelu. Palvelemme paikanpäällä, verkossa sekä puhelimitse.

Ota yhteyttä

Etsitkö projektointipalvelua suunnittelusta käyttöönottoon?

Kun pelkät tuotteet eivät yksin riitä, vaan niiden lisäksi tarvitaan myös toteutusapua, autamme mielellämme.
Tutustu palveluihin