Palontorjuntaa kosketuksettomalla lämpötilan mittauksella

Varhainen palon havaitseminen infrapunakameroilla tai infrapunalämpömittareilla on tärkeä suojatoimenpide estämään vahinkoja teollisuuslaitoksissa ja rakennuksissa. Kohteita voidaan tarkkailla 24/7 ja suojatoimenpiteet voidaan käynnistää automaattisesti sopivan ohjausjärjestelmän avulla.

Palomies

Infrapunatekniikka palontorjuntaan - havaitse tulipalot ajoissa

Palontorjuntassa nopeus on kaikki kaikessa. Eikä se päde vain palontorjuntaan. Mitä nopeammin kehittyvä tulipalo havaitaan, sitä suurempi on mahdollisuus pitää vahingot mahdollisimman pieninä oikea-aikaisella toimenpiteellä. Infrapunamittaustekniikka mahdollistaa tulipalojen havaitsemisen hyvin varhaisessa vaiheessa.

Esimerkiksi laakerit, moottorit tai purukasat voivat kuumentua ja sytyttää tulipalon. Näiden valvontaan hyvin sopivia tuotteita ovat esimerkiksi Optriksen Xi80 ja Xi410 infrapunalämpökamerat.

Kompakti pistemittauksella varustettu Xi80

Uusi Optris Xi 80 yhdistää infrapunakameroiden ja infrapunalämpömittarien edut.
Täysi 80 x 80 lämpökuva eliminoi kuuman pisteen haun ja tarkan paikantamisen, jota tarvitaan yhden pisteen lämpötila-antureilla. Integroitu pisteen etsintätoiminto tunnistaa kuvan kuumimman (tai kylmimmän) kohdan ja välittää nämä mittaukset automaattisesti eteenpäin ilman ulkoista tietokonetta.

Xi80

Laaja valikoima optiikkaa, mukaan lukien uusi 80° linssi, mahdollistaa Xi 80:n keräämään ja analysoimaan lämpötilatietoja laajalta kohdealueelta. Tämän laitteen edullinen hinta tekee siitä realistisen vaihtoehdon olemassa olevien pistelämpötila-anturien korvaamiseen tai OEM-sovelluksiin.

Ominaisuudet

  • Pienikokoinen kestävä kamera moottoroidulla tarkennuksella
  • Etäisyyden ja pisteen välinen suhde jopa 190:1
  • Autonominen toiminta automaattisella pistehakulaitteella

Kompakti pistemittauksella varustettu Xi410

Xi 410:ssä on nopea Ethernet-liitäntä ja se voidaan käyttää PoE:llä. Tämä mahdollistaa yksinkertaisen asennuksen, vaikka etäisyys tietokoneesta olisi suuri. Sisäänrakennetun hot spot -hakutoiminnon avulla voidaan mitata luotettavasti liikkuvia kohteita ilman, että kameraa tarvitsee siirtää. Jos verkkoyhteys katkeaa tai jos kytketyssä PC:ssä on ongelma, kamera siirtyy välittömästi autonomiseen stand-alone -tilaan, joka varmistaa jatkuvan mittauksen ja hälytyksen. Siten ongelmien havaitsemisen luotettavuus (yleensä kynnyksen ylittäminen tulipalon syttymisen seurannan yhteydessä) säilyy. Tämän ainutlaatuisen ominaisuuden ansiosta Xi 410 on ihanteellinen kaikkiin turvallisuussovelluksiin, jotka liittyvät palontorjuntaan, kriittisten kuumapisteiden havaitsemiseen, teollisuuslaitteiden valvontaan ja kaikenlaiseen varastointiin.

Xi410

Xi 410:ssä on moottoroitu etätarkennus, jota ohjataan ilmaisella PIX Connect -ohjelmistolla.
Kameran resoluutio on 384 x 240 pikseliä ja kuvataajuus 25 Hz.

Lisäksi kamerasta löytyy Xi 410 MT -versio. Tämä malli, jonka resoluutio on 320 x 240 pikseliä, pystyy suorittamaan tarkan lämpötilan mittauksen liekkien läpi alueella 475 °C - 1700 °C. Näin kameraa voidaan käyttää työkappaleiden tarkkailuun uuneissa tai tavoitelämpötilan tarkkailuun kemiallisissa reaktoreissa. Xi 410 MT:tä voidaan käyttää työkappaleiden tarkkailuun uuneissa, mittaamiseen kemiallisissa reaktoreissa tai tiilen lämpötilan tarkkailuun polttokammioissa.

 

Ominaisuudet:

  • Vankka ja kompakti lämpökamera moottoroidulla tarkennuksella
  • Autonominen toiminta automaattisella pistehakulaitteella
  • Ohjelmisto ainutlaatuisilla analyysiominaisuuksilla
  • Pienikokoinen kestävä kamera moottoroidulla tarkennuksella
  • Lämpötila-alueet: -20 °C ... 900 °C, 475 °C ... 1700 °C (Xi 410 MT)
  • Suunniteltu intensiiviseen teollisuuskäyttöön

Miksi ostaa PJC:ltä?

Hankintojen keskittäminen

Hankintojen keskittäminen säästää aikaa ja rahaa. Laaja tuotevalikoima mahdollistaa useiden eri valmistajien tuotteiden tilaamisen yhdellä tilauksella.

Tutustu tuotteisiin

Ammattitaito

Ammattitaitoinen ja ystävällinen henkilöstömme auttaa juuri Teitä tuotemyynnin lisäksi myös suuremmissa kokonaisuuksissa ja kokonaisprojekteissa.

Tutustu palveluihin

Nopea reagointi

Nopea ja joustava palvelu. Palvelemme paikanpäällä, verkossa sekä puhelimitse.

Ota yhteyttä

Etsitkö projektointipalvelua suunnittelusta käyttöönottoon?

Kun pelkät tuotteet eivät yksin riitä, vaan niiden lisäksi tarvitaan myös toteutusapua, autamme mielellämme.
Tutustu palveluihin