Optris, kosketukseton lämpötilan mittaus

OPTRIS lämpökamerat ja pyrometrit on suunniteltu teollisuuden erilaisiin mittaustarpeisiin. Valitse kannettava tai kiinteästi asennettava kokonaisuus, ja määritä uusi normi tuotteesi valmistukseen tai kunnossapidon seurantaan!

Optris

OPTRIS-tuotteet ovat laadukkaita, kustannustehokkaita ja jokaiseen kohteeseen sopivia mittauslaitteita.

Näitä laitteita kutsutaan usealla eri nimellä.
Tyypillisiä kutsumanimiä pistemmäisesti mittaaville lämpötilan mittauslaitteille ovat: IR-mittalaite, IR-mittari, infrapunamittalaite, IR-pyrometri tai ihan vaan pyrometri. Lämpöprofiilia kuvaavien kameroiden osalta käytetään tyypillisesti nimiä: infrapunakamera, IR-kamera tai lämpökamera.

IR-mittausta käytetään pintalämpötilojen mittaamiseen erityisesti liikkuvista ja erittäin kuumista pinnoista. Laitteet sopivat erinomaisesti mittaamaan kohteita, joihin ei voida koskea, esim. hygienian, sähköiskun vaaran, tms. turvallisuussyistä tai mikäli kohde saattaa vaurioitua kosketuksesta esimerkiksi lasi- ja muoviteollisuudessa. Infrapunamittaus perustuu kohteen pinnasta säteilevään energiaan. Se on toimiva mittaustapa, kun etsitään lämpötilaeroja. Myös mitattavan kohteen absoluuttinen lämpötila saadaan mitattua tarkasti OPTRIS PI- ja Xi-lämpökameroilla. 

 Optris

 

OPTRIS kannettavat IR-mittalaitteet ovat alansa huippua.  Kannettavia IR-mittalaitteita, "pyrometreja" käytetään paikoissa, jossa ei tarvita jatkuvaa lämpötilan seurantaa.

Kannettavilla laitteilla voidaan nopeasti ja helposti tarkastaa kohteiden lämpötiloja. Etenkin, kun mittauksia tehdään satunnaisesti, on kannettava pyrometri hyvä vaihtoehto. Tyypillisiä käyttokohteita löytyy kunnossapidon eri alueilta sekä elintarvikkeiden lämpötilojen valvonnasta. Usein myös tuotannossa on kohteita, joille pitää tehdä rutiini- tai laadunvarmistusmittauksia.
Kannettavien laitteiden mittauslämpötilat asettuvat alueelle -30 . . .+2000 °C, laitteen mallista riippuen.

Kannettavat IR-mittalaitteet

Optris MS-sarjan kannettavissa pyrometreissä kohdistus tapahtuu laserpisteen avulla, joka sijaitsee mittauskentän keskellä. Muilla kannettavilla pyrometreillä on innovatiivinen laserkohdistus. Näissä mitattava alue näytetään tarkaan jokaisella etäisyydellä. Kannettavalla pyrometrillä Optris P20 (1M / 2M) kohdistus tehdään kaksinkertaisella lasersäteellä.

 

Kaikissa kannettavissa pyrometreissa on LCD-väri hälytys. Tämä hälytys tarjoaa visualisen "alilämpö" tai "ylilämpö" hälytyksen lämpötiloista, jotka pyrometrille on aseteltu. Hälytykset näkyvät näytöll taustavalon värin vaihtumiesella.

Kannettavat pyrometrit on varustettu USB-liitännällä. Lämpötilan mittaustuloket voidaan näyttää ja tallentaa tietokoneelle Optris Connect -ohjelmiston avulla.

Tuote

Lämpötila-alue

Aallonpituus

Vasteaika

 

 

Optris P20 LT teollisuuden lämpötilanmittauksiin

Kannettava infrapunalämpömittari optris P20 LT tarjoaa laajan lämpötila-alueen 0° C . . . 1300°C, mikä tekee siitä ihanteellisen lämpötila-mittauksen teollisuuden käyttöön. Optisen erottelu 120:1 ansiosta se tarjoaa erittäin tarkkoja mittaustuloksia jopa 100 mm:n kohteiden mittamiseen 12 metrin etäisyydeltä.

 

0 . . . 1300°C

8 . . . 14 µm

300 ms

 

Optris P20 1M / 2M tarkkaan lämpötilan mittaukseen metalleista

Kannettava Optris P20 1M mittaa lämpötilaa 650 . . . 1800°C ja Optris P20 2M lämpötilaa 385 . . . 1600°C ja ne soveltuvat siten optimaalisesti metallien korkean lämpötilan mittauksiin.

 

Optris P20 1M ja 2M: n sisäinen tietovarasto säilyttää jopa 2000 mitattua arvoa.Lisäksi ne on varustettu USB-portilla, joka mahdollistaa  mittaustietojen arvioimiseen ja analysointiin tietokoneella. Mukana tuleva arviointi- ja raportointiohjelmisto Optris Connect tarjoaa lisäksi oskilloskooppitoiminnon, 20 mittausta sekunnissa.

 

 

 

 

385 . . . 1800°C

 

1.0 µm (1M)
1.6
µm (2M)

100 ms

 

Optris P20 05M tarkkaan lämpötilan mittaukseen sulasta metallista

Kannettava Optris P20 05M mittaa lämpötiloja tarkkaan 1000 . . . 2000°C välillä, joten se sopii erinomaisesti sulan metallin korkean lämpötilan mittauksiin teollisuudessa.

 

Optris P20 05M:n sisäinen muisti tallentamaan jopa 2000 mitattua arvoa. Lisäksi se on varustettu USB-portilla, joka mahdollistaa mitattujen tietojen arvioimiseen ja analysointiin tietokoneella. Mukana tuleva Optris Connect-arviointi- ja raportointiohjelmisto  tarjoaa lisäksi oskilloskooppitoiminnon, 20 mittausta sekunnissa

 

 

1000 . . . 2000°C

 

 

525 nm

 

 

100 ms

 

 

 

Optris MS LT, MSplus LT, MSpro LT

Kompaktit, kannettavat Optris MS LT, MSplus LT ja MSpro LT mallit tarjoavat laajan lämpötila-alueen välillä -32°C . . . 420°C, 530°C ja 760°C kukin erikseen. Ne mahdollistavat pienimpien esineiden nopean kohdistuksen. Yhden pisteen lasersuuntaimen avulla kohteiden mittaaminen on entistä helpompaa.

 

Optris MSplus LT on lisäksi varustettu akustisella ja visuaalisella yli-/alilämpö hälytystoiminnolla, jossa on vaihteleva näyttönvalaistus. IR-lämpömittari optris MSpro LT tarjoaa integroidun hälytystoiminnon ja enintään 20 mittausarvon sisältävän sisäisen mittaustiedon tallennuksen sekä K-tyypin termoelementtianturin tulon, jonka lämpötila näytetään MSpro-näytöllä.

 

 

-32 . . . 420°C

 

-32 . . . 530°C (plus)

 

-32 . . . 760°C (pro)

 

8 . . . 14 µm

300 msOptriksen kiinteät IR-mittalaitteet soveltuvat erityisesti kohteille, jotka vaativat jatkuvaa lämpötilan seurantaa. Valitse kahdesta tuotesarjasta sinulle sopivin vaihtoehto!

Etsitkö äärimmäisen pientä tunnistuspäätä, joka voidaan helposti integroida prosesseihin, joissa on vain vähän tilaa? Tai etsitkö edullisia, mutta luotettavia infrapuna-lämpömittareita, joita voidaan käyttää useissa infrapuna-mittauspisteissä?Jos näin, Compact-sarjan pienet ja edulliset pyrometrit sopivat tarpeeseesi!
Jos sinulla taas on korkeampia vaatimuksia kosketuksettomaan lämpötilanmittaukseen tai jos haluat vain määrittää mittaustarkkuuden tarkemmin lasertekniikan avulla, niin High Performance-sarjan IR-laitteet ovat oikea valinta sinulle.
Kaikkien kiinteiden laitteiden mittauslämpötilat asettuvat alueelle -50 . . .+2200 °C, laitteen mallista riippuen.

Compact-sarja on spesifioitu kohteisiin joissa on ympäristön lämpötilat ovat korkeita , kuten muovi- tai paperiteollisuudessa. Tuotteiden muotoilun ansiosta asennus voidaan tehdä jopa 250 °C:een ilman ylimääräistä jäähdytystä. Vähennät siis mekaanisten asennusten kustannuksia!

 

 

Tuote

Lämpötila
-alue

Aallon
pituus

Vaste-
aika

 

 

Optris CS LT / CSmed LT

 

Optris CS LT sopii täydellisesti, kun lämpötila pitää mitata erittäin pienikokoisista kohteista.

 

-40...1030°C

8...14 µm

25 ms

Optris CX LT

Optris CX LT mallissa on erittäin vankka kotelointi, ja siksi se soveltuu erinomaisesti erilaisiin teollisuuden soveluksiin.

 

-30...900°C

8...14 µm

150 ms

 

Optris CX hs LT

 

Kompakti Optris CX hs LT malli tarjoaa uusia suorituskykyvaatimuksia mitattaessa pienimpiä lämpötilaeroja. (0.025°C)

 

-30...150°C

8...14 µm

150 ms

Optris CSmicro LT LTH

Optris CSmicro LT LTH on varustettu innovatiivisella, pienikokoisella ruostumattomasta teräksestä valmistetusta mittauspäästä, joka sopii erinomaisesti asennettavaksi "ahtaisiin" tiloihin.

UUTTA: CSmicro sarjan laitteita voi nyt operoida uuden IR mobile App (Android) applikaatiolla. Applikaation avulla voidaan smart puhelimella ja tabletilla tarkastella ja analysoida pyrometrin lämpötilaa.

-50...1030°C

8...14 µm

 

14 ms (LT),

150 ms (LTH)

 


Optris CSmicro LT HS

Optris CSmicro LT HS asettaa uusia suorituskykystandardeja pienimpien lämpötilaerojen mittaamiseen 0,025°C. Ruostumattomasta teräksestä valmistetun mittauspään ansiosta se sopii erinomaisesti asennettavaksi erityisen rajallisiin ja ahtaisiin tiloihin.

UUTTA: CSmicro sarjan laitteita voi nyt operoida uuden IR mobile App (Android) applikaatiolla. Applikaation avulla voidaan smart puhelimella ja tabletilla tarkastella ja analysoida pyrometrin lämpötilaa.

-20...150°C

8...14 µm

150 ms


 

CSmicro 2M

Optris CSmicro 2M on erinomainen pyrometri metallien lämpötilan mittaamiseen.

UUTTA: CSmicro sarjan laitteita voi nyt operoida uuden IR mobile App (Android) applikaatiolla. Applikaation avulla voidaan smart puhelimella ja tabletilla tarkastella ja analysoida pyrometrin lämpötilaa.

250...800°C (2ML)

385... 1600°C (2MH)

 

1.6 µm

8 ms
(mA malli:
20 ms)


Optris CSmicro 3M

Optris CSmicro 3M on erinomainen pyrometri metallien lämpötilan mittaamiseen alkaen 50°C. Pyrometri salli myös mittaamisen lasin läpi.

UUTTA: CSmicro sarjan laitteita voi nyt operoida uuden IR mobile App (Android) applikaatiolla. Applikaation avulla voidaan smart puhelimella ja tabletilla tarkastella ja analysoida pyrometrin lämpötilaa.

50...350°C

tai

100...600°C

 

2.3 µm

8 ms
(mA malli:
20 ms)


 

Optris CT LT ja CTex LT

Optris CT LT on varustettu yhdellä maailman peinimmistä infrapuna-antureista ja siinä on korkeatasoinen optinenresoluutio 22:1. Se tarjoaa  erilaisia analogia lähtöjä sekä optiona useita väyläliitäntöjä, erillisessä elektroniikka kotelossa.
CTex LT malli on varustettu Zener barriereilla (Tämä mahdollistaa Pyrometrin asentamisen räjähdysvaarallisiiin tiloihin).

-50...975°C

8...14 µm

150 ms


Optris CTfast LT

Optris CTfast LT oveltuu erinomaisesti nopeden kohteiden mittaamiseen. Sen mahdollistaa erittäin lyhyt 6 ms vasteaika. "Unchoppered sensor" tekniikka sallii nopeiden prosessien jatkuvan valvonnan.

-50...975°C

8... 14 µm

6 ms
analogia-
muuntimella


Optris CThot LT

Optris CThot LT on kehitetty korkean lämpötilan olosuhteisiin. Sitä on ylistetty sen eritysen korkeasta ympäristönlämpötilan kestosta.

Pyrometeri soveltuu erinomaisesti kuivaimiin, metallin ja lasin karkaisu sovelluksiin sekä muovien, tekstiilien ja puolijohteiden tuotantoon.

-40...975°C

8...14 µm

100 ms


Optris CT 1M / 2M

Lyhyestä aallonpituudesta ja korkeasta lämpötilanmittausalueesta johtuen (jopa 2200°C), Optris CT 1M ja 2M ovat ihanteellisia metallien, metallioksidien ja keramiikan mittaamiseen. Pieni mittauspää mahdollistaa helpon asennuksen myös rajallisiin ja ahtaisiin paikkoihin.

485...2200°C (1M)

250
...2000°C (2M)

1.0 µm (1M), 1.6 µm (2M)

1 ms

Optris CT 3M

Lyhyestä aallonpituudesta ja alhaisesta 50°C lämpöilasta alkava mittausalue, tekee tekevät Optris CT 3M pyrometrista ideaalisen metallien ja komposiittien mittaamiseen matalissa lämpötilossa. Nopea vasteaika vain 1 ms, mahdollistaa pyrometrin ongelamttoman käytön myös nopeisssa prosesseissa.

50...1800 °C

2.3 µm

1 ms

Optris CT G5

5.0 µm mittausallonpituus tekee Optris CT G5 mallista täydellisen lasien lämpötilan mittaamiseen, esim. lasipakkauksien valmistuksessa, ajoneuvojen lasien valmistuksessa sekä aurinkokennojen tuotannossa.

100...1650°C

5.0 µm

80 ms
(G5H),

120 ms
(G5L)


 

UUSI! Optris CT P3

 

Erityisestä 3.43 µm mittausaallonpituudesta johtuen, Optris CT P3 malli soveltuu tarkkaan lämpötilan mittaamiseen erityisesti ohuista muovikalvoista, kuten PE, PP ja PS.

50°C...400°C

3.43 µm

100 ms

 

Optris CT P7

 

Erityisestä 7.9 µm mittausaallonpituudesta johtuen, Optris CT P7 malli soveltuu erinomaisesti lämpötilan mittaamiseen ohuista muovikalvoista, kuten PET, PU, PTFE, PA tai CTA

0°C...710°C

7.9 µm

 150 ms

 

 

Hinta-laatusuhde aivan uudelle tasolle Optriksen lämpökameroilla! Nämä lämpökamerat soveltuvat kohteille, joissa halutaan tietää kohteen laajempi lämpötilaprofiili.

Lämpökameralla on helppo havaita alueet/laitteet, joiden lämpötilat ovat poikkeuksellisia, esim. vialliset komponentit, venttiilit, kaapelit, yms, lämpö- tai kylmävuodot. Lämpökameroihin on saatavissa eri optiikoita erilaisten kohteiden mittaamista varten. Linsenssivapailla ohjelmistoilla voidaan käsitellä lämpökuvia ja tehdä raportit kuvien kohteista.
Lämpökamera on helppo liittää osaaksi automaatiojärjestelmää liitäntälaitteiden avulla.
Lämpökameroille on myös kattava valikoima suojakoteloita ja lisävarusteita erilaisiin asennusympäristöihin.

Xi-lämpökamerat Compact Line

Lämpökameroiden valikoimaa:

Optris Xi 80 (spot finder)

Uusi Optris Xi 80 malli yhdistää
infrapunakameroiden ja IR-
pyrometrien edut.


80x80-lämpökuva eliminoi kuumien
kohteiden "metsästyksen" ja työlään
paikannuksen, jota on
tehtävä pistemäisellä
lämpötilanmittauslaitteilla.

Integroitu paikannusohjelma
tunnistaa kuumiman
(tai kylmimmän) pisteen
kuvasta ja välittää nämä
mittaukset automaattisesti
ilman ulkoista tietokonetta.


Laaja optiikkaa valikoima,
mukaan lukien uusi 80 °
objektiivi, mahdollistaa Xi 80: n
keräämään ja analysoimaan
lämpötila-informaatiota laajalta
kohdealueelta. Tämän laitteen
kohtuuhintainen hinnoittelu
tekee siitä realistisen
vaihtoehdon, korvaamaan
nykyiset pistemmäiset
lämpötilanmittauslaitteet tai
OEM-sovellukset.

Tärkeitä ominaisuuksia
 • Pieni ja vankka
  kamera moottoroidulla
  fokuksella
 • Etäisyys /
  kohteenkoko suhde  190:1
 • Itsenäinen
  toiminta
  halutunlaisen
  pisteen etsintä-
  automatiikalla

Optris Xi 400 (spot finder)

Uusi Optris Xi 400 malli
yhdistää vahvan, kompaktin
pyrometrin ja kehittyneen IR-
kameran edut. 80 Hz: n
kuvataajuus mahdollistaa
nopeiden lämpöprosessien
tarkkailun, sisältäen jopa linjan
viivaskannaustoiminnon
(line-scanner). IR-kameran
optinen resoluutio on
382 x 288 pikseliä ja siinä on
laaja, käyttövalmis
ohjelmistopaketti, mukaan
lukien monipuolinen
kuvankäsittelyohjelmisto.


Kompakti rakenne ja kilpailukykinen
hinnoittelu tekee siitä
ideaalisen valinnan OEM-
sovelluksiin.

Tärkeitä ominaisuuksia

 • Moottoroitu fokus

 • Erityisen hyvä
  etäisyys /
  kohteenkoko
  suhde 390:1

 • Kuvataajuus: 80 Hz


 

 

Miksi ostaa PJC:ltä?

Hankintojen keskittäminen

Hankintojen keskittäminen säästää aikaa ja rahaa. Laaja tuotevalikoima mahdollistaa useiden eri valmistajien tuotteiden tilaamisen yhdellä tilauksella.

Tutustu tuotteisiin

Ammattitaito

Ammattitaitoinen ja ystävällinen henkilöstömme auttaa juuri Teitä tuotemyynnin lisäksi myös suuremmissa kokonaisuuksissa ja kokonaisprojekteissa.

Tutustu palveluihin

Nopea reagointi

Nopea ja joustava palvelu. Palvelemme paikanpäällä, verkossa sekä puhelimitse.

Ota yhteyttä

Etsitkö projektointipalvelua suunnittelusta käyttöönottoon?

Kun pelkät tuotteet eivät yksin riitä, vaan niiden lisäksi tarvitaan myös toteutusapua, autamme mielellämme.
Tutustu palveluihin