W4F-valokenno Sickiltä

Tähdenlento älykkäässä automaatiossa

 

W4F-perhe tarjoaa nyt tehokkaita ja älykkäitä automatisointiratkaisuja myös pienoiskoossa. Pienoisanturi täydentää optoelektronisten anturien (kuten W16 tai W26) uuden sukupolven mallistoa, ja siinä käytetty SICKin uusi ASIC-tekniikka takaa äärimmäisen kestävyyden ja luotettavat tunnistustulokset. Tämä mahdollistaa monipuolisen käytön erilaisissa, vaativissa asennustilanteissa. Toiminnot, kuten ForegroundSuppression, DoubleLine, V-Optics ja MultiSwitch tekevät W4F:stä tehokkaan sovellusasiantuntijan: taustat voidaan entistä paremmin häiventää, ja litteät, voimakkaasti heijastavat sekä läpinäkyvät kohteet tunnistetaan vielä aiempaakin tarkemmin. Lisäksi W4F ja Smart Sensor -anturit tekevät monitoroinnista ja diagnostiikasta helpompaa kuin koskaan mahdollistaen tulevaisuuteen suuntautuvan käytön I4.0-laitteistoissa.

Hyötysi

  • Ratkaisu erityisen vaativiin tunnistustehtäviin ahtaissa tiloissa
  • Tehokas taustahäivennys ja erinomainen litteiden, voimakkaasti heijastavien ja läpinäkyvien kohteiden tunnistus takaavat erittäin hyvän luotettavuuden
  • Kaksi kytkentäpistettä sekä etäisyysarvojen lasku laajentavat käyttömahdollisuuksia
  • Optisesti erittäin kestävä ja siksi joustava käytössä
  • Hyvin näkyvä valopiste yhdessä intuitiivisen BluePilot-käyttöliittymän kanssa mahdollistaa äärettömän nopean suuntauksen
  • Älykäs valvonta ja ennakoiva huolto parasta mahdollista kontrollia ja prosessiturvallisuutta varten
  • Kaikki Smart Sensor -anturit sopivat I4.0-käyttökohteisiin

 

Yhdellä silmäyksellä

  • Tekniikat: ForegroundSuppression, DoubleLine, V-Optics ja MultiSwitch
  • Kaksi kytkentäpistettä ja etäisyysarvojen ilmoitus yhdessä laitteessa
  • Hajautuva lähetys-LED häiritsevän valon häiventämiseen
  • BluePilot: paino-kääntö-elementti, jossa optinen kytkentäetäisyys- ja suuntausaputoiminto
  • Smart Sensor: uusimmat diagnostiikka- ja valvontatoiminnot
  • VISTAL®-kotelo
 

Edut

 

Nopea ja turvallinen suuntaus BluePilotilla

Intuitiivisen “BluePilot”-käyttökonseptin avulla W4F-tuoteperheen anturit voidaan suunnata erityisen kätevästi ja tarkasti. Sininen LED-näyttö antaa käyttäjälle suoraa palautetta optimaalista suuntausta varten. Valokennot voidaan hetkessä asettaa täsmällisesti paino-kääntö-mekanismia käyttämällä. Lisäksi BluePilot ilmoittaa näytöllä, jos lika tai tärinä heikentää tunnistuslaatua. Näin häiriöt voidaan poistaa ajoissa ja suunnittelemattomat laitteiston käyttökatkokset välttää.

 

Opetuspainikkeen ja potentiometrin yhdistelmä takaa oikeat asetukset helpommin kuin koskaan.

 

Sininen LED-suuntausapu nopeuttaa anturin optimaalista suuntausta, ja toimintaturvallisuuden muutokset voidaan tunnistaa BluePilotin avulla yhdellä silmäyksellä.

 

BluePilotin kautta tila-asetukset voidaan helposti lukea suoraan laitteesta.

 

“BluePilot”-käyttökonsepti nopeuttaa W4F:n kalibrointia merkittävästi ja minimoi samalla häiriöiden ja vikojen riskin käytön aikana.

 

Erinomaiset tunnistustulokset lähes joka käyttökohteessa

Olivatpa kyseessä sitten litteät, voimakkaasti heijastavat, rei’itetyt tai läpinäkyvät kohteet: W4F tarjoaa joukon tekniikoita, joiden avulla voidaan taata luotettavat tunnistustulokset mitä erilaisimmissa käyttökohteissa. Esimerkiksi koordinoidulla V-Optics-optiikkakonseptilla voidaan tunnistaa luotettavasti läpinäkyviä kohteita, kuten lasilevyjä, tai voimakkaasti heijastavia kohteita, kuten näyttöjä. Voimakkaasti heijastavien ja samalla erittäin litteiden kohteiden (suklaapatukat, keksit tai moduulit) kohdalla ForegroundSuppression-toiminnolla varustettu kohdevalokenno pystyy hyödyntämään kaikki ominaisuutensa. DoubleLine-toiminnolla voidaan tunnistaa luotettavasti kohteet, joiden pinnat ovat epätasaisia tai niissä on uria, kuten piirilevyt. Uusi MultiSwitch-kohdevalokenno laajentaa käyttömahdollisuuksia. Kahden kytkentäpisteen avulla voidaan esimerkiksi valvoa täyttöprosesseja, ja IO-Link:in kautta saatavilla etäisyysarvotiedoilla voidaan kontrolloida pinnan korkeuksia ja rullahalkaisijoita.

 

 
 

WTB4F MultiSwitch -kytkin sisältää kaksi eri kytkentäpistettä pystyssä olevien kohteiden erottamiseksi vaakasuoraan olevista kohteista.

 

WTB4B-kohdevalokennossa käytetään DoubleLine-tekniikkaa, ja siksi edes urallisten piirilevyjen aukoton tunnistus ei muodostu ongelmaksi.
WTV4F-kennossa, kuten V-optiikassa, on kaksi LEDiä ja tehokas etualan vaimennus, ja siksi se tunnistaa luotettavasti myös erittäin litteät kohteet.

W4F sopii Optical Experts -toimintonsa ansiosta lukuisiin vaativiin käyttökohteisiin. Koska se on rakenteeltaan kompakti, se on lisäksi helppo mukauttaa useimpiin asennustilanteisiin.

 

Kestävä malli vaativiin ympäristöolosuhteisiin

Vakaa kuin teräs, kevyt kuin muovi: W4F-valokennojen älykästä sisusta suojaa huippukestävä VISTAL®-kotelo. Se muodostuu lasikuituvahvisteisesta muovista, ja siksi se kestää ongelmitta äärimmäisiä termisiä, kemiallisia tai mekaanisia rasituksia. Lisäksi anturi on kooltaan pieni, joten se sopii erinomaisesti käytettäväksi kaikenlaisissa automatisointisovelluksissa.

 

Anturi on VISTAL®-kotelossa, ja siksi se toimii luotettavasti ja turvallisesti myös ankarissa ympäristöolosuhteissa.

 

Lika, kuumuus tai tärinä: W4F-kennossa on VISTAL®-kotelo ja kestävät anturit, ja siksi sen antamat tulokset ovat tarkkoja myös vaikeissa olosuhteissa.

 

Varmista täydellinen kontrolli

Kattavien diagnostiikkatoimintojen ansiosta järjestelmä tietää aina, missä tilassa W4F on ja pystyy näin tunnistamaan etukäteen kriittisen tehon alenemisen. Anturiperheessä on myös automaattinen itsevalvontatoiminto, joten se ilmoittaa automaattisesti jos prosessiparametreissa, kuten lämpötilassa tai likaisuusasteessa tapahtuu liian suuria muutoksia. Jos anturi vioittuu, kattavien diagnostiikkatietojen pohjalta voidaan nopeasti tunnistaa syy ja korjata ongelma.

 

 
 

Ennakoivan ja tarpeeseen perustuvan laite- ja laitteistohuollon mahdollisuus minimoi käyttökatkosten riskin.

 

Etäisyysarvojen pohjalta voidaan suorittaa paikoitustehtävät.

 

Tunnistettavien kohteiden hajaheijastusarvot ovat pohja älykkäälle prosessin ohjaukselle tai laadunvalvonnalle.

 

W4F:n kattavat valvonta- ja diagnostiikkatoiminnot mahdollistavat ennakoivat ja tarpeeseen pohjautuvat huollot ja minimoivat näin suunnittelemattomat seisokkiajat ja niistä aiheutuvat kulut.

Sovellukset

Sovellusesimerkkejä

Teknisten tietojen yleiskatsaus

 
  • Tekniset tiedot

    Mitat (l x k x s) 16 mm x 40,1 mm x 12,1 mm
    Valonlähde PinPoint-LED
    Valon tyyppi Näkyvä punainen valo
    Kotelointiluokka

    IP66 (EN 60529)

    IP67 (EN 60529)

    Kotelon materiaali Muovi VISTAL®

Miksi ostaa PJC:ltä?

Hankintojen keskittäminen

Hankintojen keskittäminen säästää aikaa ja rahaa. Laaja tuotevalikoima mahdollistaa useiden eri valmistajien tuotteiden tilaamisen yhdellä tilauksella.

Tutustu tuotteisiin

Ammattitaito

Ammattitaitoinen ja ystävällinen henkilöstömme auttaa juuri Teitä tuotemyynnin lisäksi myös suuremmissa kokonaisuuksissa ja kokonaisprojekteissa.

Tutustu palveluihin

Nopea reagointi

Nopea ja joustava palvelu. Palvelemme paikanpäällä, verkossa sekä puhelimitse.

Ota yhteyttä

Etsitkö projektointipalvelua suunnittelusta käyttöönottoon?

Kun pelkät tuotteet eivät yksin riitä, vaan niiden lisäksi tarvitaan myös toteutusapua, autamme mielellämme.
Tutustu palveluihin